ako_behat_na_dovolenke

Motiváció a futáshoz a szabadságon

A cikk címe talán furcsának tűnhet, és első pillantásra egyáltalán nem pozitívnak. Ennek ellenére meg vagyok győződve arról, hogy a motiváció a nyaralás alatti futáshoz ugyanúgy létezik, mint otthon vagy bárhol máshol, ahol éppen tartózkodunk. Ha olyan futók vagyunk, akik valóban dolgozni akarnak magukon és futni, akkor számunkra mindegy, hogy ...
Képzés20.09.2024 10:30:13

A cikk címe talán furcsának tűnhet, és első pillantásra egyáltalán nem pozitívnak. Ennek ellenére meg vagyok győződve arról, hogy a motiváció a nyaralás alatti futáshoz ugyanúgy létezik, mint otthon vagy bárhol máshol, ahol éppen tartózkodunk. Ha olyan futók vagyunk, akik valóban dolgozni akarnak magukon és futni, akkor számunkra mindegy, hogy otthon van, külföldön vagy éppen nyaraláson.
Még ha ezek ellenére is vannak kétségeink, egy egyszerű motiváció a jó közérzet és az endorfinok, amelyek ezután egész nap velünk maradnak (ha reggel futunk). Ha estére hagyjuk a futást, akkor is örülhetünk, hogy a szeretteinkkel kellemesen tölthetjük az időt, ami magában foglalhat egy könnyű vacsorát is.
Személyes tapasztalatból tudom, hogy a tengerparton vagy a medence melletti nyugágyon „lustálkodás” sokkal jobb érzés volt, ha tudtam, hogy egy nehéz edzés van mögöttem és ez csak egy szép jutalom azért, mert sikerült teljesítenem. A család talán negatívan érzékelheti ezt a tényt, hogy futni mennek, és az az idő, amit ezután velük töltenek, rövidebb lehet, de ha megértik és támogatják Önt, úgy gondolom, hogy ez is elfogadható lesz. Egy nagyon kellemes segítség az edzés után a hűsítés, és ebben az esetben atenger a legjobb és legegyszerűbb alternatíva. Nyáron egyszerű és kellemes kültéren, a levegőn edzeni, a nyújtó gyakorlatokat pedig a tengerparton is elvégezhetjük.

A futás után egyszerűen jobban, szebben és kellemesebben érezzük magunkat. Miért ne adnánk meg magunknak ezt az érzést? A futók számára könnyen előfordulhat, hogy ha nem kapják meg a napi „adagjukat”, ingerlékenyebbé, kellemetlenebbé és irritáltabbá válnak. És egy ilyen partner a nyaraláson szerintem nem lenne kellemes társ.
Személyes tapasztalatból mondhatom, hogy a kellemes reggeli futás utáni reggelik könnyebbnek, ízletesebbnek tűntek és sokkal jobb érzésem volt magammal. Egyszerűen ki kell próbálni. Ha nem tudja, hogyan kezdjen hozzá, próbáljon meg keln a napfelkeltére és figyelje meg, hány ember van már ott. Szerintem nem lesz egyedül. Lehet, hogy ez motiválja Önt. ;)

Katka Berešová
www.bezeckepotreby.sk

Poradí vám David
Poradí vám David

Otázky k behu, výberu a nákupu