schody_su_vyborny_bezecky_partner

Lépcsőn való futás

A lépcsőzés tökéletes és elérhető edzéskiegészítő a futóedzésekhez, jelentősen aktiválja a comb és a vádli izmait. A lépcsőn történő futás több erőt ad, mint maga a sík terepen való futás, hasonlóan erősítjük az izmokat, mint a fitneszközpontok erősítő gépein. Egy hatékony eszköz lehet a stepper, amely ugyanazon izomcsoportokat dolgoztatja meg, ...
Képzés20.09.2024 10:32:12

A lépcsőzés tökéletes és elérhető edzéskiegészítő a futóedzésekhez, jelentősen aktiválja a comb és a vádli izmait. 
A lépcsőn történő futás több erőt ad, mint maga a sík terepen való futás, hasonlóan erősítjük az izmokat, mint a fitneszközpontok erősítő gépein. Egy hatékony eszköz lehet a stepper, amely ugyanazon izomcsoportokat dolgoztatja meg, de nem teszi lehetővé ugyanazt a sebességet és mozgástartományt, mint a valós lépcsőzés.

A lépcsőzés erőt, sebességet ad az izmoknak és támogatja a szív megfelelő működését. Az erő fejlesztését a lépcsőkön végzett ismételt hosszú futások támogatják laza tempóban, a sebességet pedig a rövidebb, intenzív futások hosszabb pihenőidőkkel. 

Egyszerű, csak el kell menni a helyi stadionba, lelátóra vagy bármely helyre, ahol lépcsők vannak. Az edzés előtt nagyon fontos a megfelelő bemelegítés, futás vagy a lépcsőn többször lassú tempóban való feljárás. 

Inspirációként itt van egy edzésterv, amely egy sorozatban öt futást tartalmaz:
1. Kétével lépcsőzés felfelé
2. Futás kétéves lépcsőzéssel
3. Eggyel lépcsőzés felfelé
4. Futás egyesével a lépcsőkön
5. Kettő lépcső felfelé, egy lefelé

Lépcsőn lefelé menet sétáljon, használja ezt az időt a lélegzethez és a rövid pihenéshez. 
Ismételje meg 2-től 5 sorozatig a kondíciójának megfelelően. 
A sorozatok között válasszon körülbelül 5 perces kocogást.

A különböző futások kombinálhatók. Lehetséges csoportosan futni, kettő-kettő lépcsőfokot venni, illetve váltogatni a jobb és a bal láb leütését, ebben az esetben emellett javítja a test egyensúlyozó képességét.
Mivel a lépcsőn való edzés elég megerőltető, nem szabad, hogy az edzéstervezet egyetlen eleme legyen. Célszerű váltogatni más, kevésbé megerőltető edzésekkel, hogy a testnek legyen ideje a regenerálódásra. 
A lépcsőn való futás nagy előnye, hogy a lépcsők valóban mindenki számára elérhetőek és csupán futócipőre van szüksége. Mi már csak annyit kívánunk, sok erőt az edzéshez! Valóban megéri.

www.futaseszkozok.hu

Poradí vám David
Poradí vám David

Otázky k behu, výberu a nákupu